Minimális darabszámban készül az akkumulátoros-elektromos Volvo C30-as, amelynél most generációváltást hajtottak végre. A megjelenéshez nem nyúltak, de a technikát teljesen kicserélték.

A legfontosabb változás az új fedélzeti töltő, amely az első a világon, amely három fázisról is tudja a gyorstöltést, azaz nem kell külön töltőpontot létesíteni ha van ipari áram, elég a megfelelő konnektorba dugni a csatlakozót. Utóbbi esetben 1,5 óra alatt tudja teljesen feltölteni a lemerült akkumulátorát az autó, 10 perc alatt 20 km-nyi energia vételezhető. Normál konnektorról 8-10 óráig tart a töltési folyamat.

Kicserélték az első kerekeket hajtő elektromotort is, a Siemens-szel még 2011-ben kötött stratégiai megállapodás első eredménye a 120 lóerő/250 Nm csúcsteljesítményű hajtómotor alkalmazása. Ez 5,9 másodperces 70-re gyorsulást tesz lehetővé, a maximális hatótávolság 164 km. A különleges gyorstöltővel szerelt elektromos Volvo C30-asból egy 100 darabos flottát lízingvásárlóknak kölcsönöz majd a cég a közeljövőben, hogy megtapasztalják annak kedvező tulajdonságait, és remélhetőleg vásároljanak a típusból.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!