A Mercedes nem panaszkodik a CLA-értékesítésre az Egyesült Államokban, hiszen alig tudják tartani a lépést a vásárlói igényekkel. De az Audi még erre is rátesz egy lapáttal, hiszen közel kétszer annyi A3 Limousine-t értékesítettek júniusban, mint Mercedes CLA-t. A Magyarországon gyártott prémium-kompaktokat egyébként egy árban adják: 29 900 dollár (6,8 millió Ft) az alapváltozat. Amíg a Mercedesnél ezért a pénzért 204 lóerős, 2,0 literes turbómotor és négyajtós kupé karosszériát kap az ember, az Audinál „csak” 1,8 literes TSI-t kap 160 lóerővel, és hagyományos limuzin felépítményt.

Számszerűleg 2014 második negyedévében (áprilisban volt az Audi piaci bevezetése) 7735 darab A3 Limousine-t értékesítettek, míg ugyanebben az időben 4447 darab Mercedes CLA-t adtak el. Az olló csak nyílni fog, hiszen hamarosan jön a TDI-motoros A3 Limousine, az S3-as, no meg a kabrió változat, míg a Mercedes újdonsága, a CLA Shooting Brake kombi csak a jövő év közepére várható az Egyesült Államokban.

A tavaly októberben piacra dobott CLA értékesítési számai az utolsó hét hónapban folyamatosan csökkennek, így az se nagyon vigasztalja a gyártót, hogy átlagosan 38 571 dollárt (8,8 millió Ft) költenek egy-egy CLA-ra az ügyfelek, míg az A3 Limousine vásárlói megállnak 32 530 dollárnál (7,4 millió Ft).

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!