Amíg az első generációs Kia Niro csak az elektrifizált hajtásaival keltett feltűnést, a másodiknál már rendhagyó megjelenéssel és digitális szolgáltatásokkal is szolgálnak. Egyébként az első generáció is velünk marad, Niro Plus néven, magastetős karosszériával kínálják majd a kifejezetten a személyszállító szolgáltatások igényeire optimalizált villanyautót.

A piaci rajt közeledtével most elárulták a legfontosabb részleteket az új Niro HEV, PHEV és EV kapcsán, amely a K padlólemez harmadik változatára épül. A karosszéria 4420 mm hosszú, 1825 mm széles és 1545 (HEV és PHEV)/1570 (EV) mm magas, és ehhez 2700 mm-es tengelytávolság tartozik. Sikerült növelni a csomagtér méretét, ami a HEV esetén 451-1445 literes, a PHEV-nél 348-1342 literes, az EV-nél 475-1392 literes, és ennél még van egy 20 literes rekesz a kocsi orrában.

A belső égésű motor maradt 1,6 literes négyhengeres (105 LE/147 Nm), de csökkentették a belső súrlódását, a 6 fokozatú duplakuplungos váltóból kihagyják a hátramenetet – a villanymotor forgásirányának megfordításával tolat a Niro –, ami 2,3 kg-ot spórol. Az öntöltő hibrid esetén a villanymotor 44 lóerővel és 170 Nm-rel segít, az 1,32 kWh kapacitású akkumulátor pár km-es elektromos hatótávolságot tesz lehetővé a 141 lóerő rendszerteljesítményű hajtásnál. A hálózatról tölthető hibridnél a villanymotor 84 lóerő és 203 Nm teljesítményű, a 11,1 kWh kapacitású akkumulátorral 65-59 km-es elektromos hatótávolságot ígér a 181 lóerő rendszerteljesítményű modellnél. A második generációs Kia Niro csak egyféle akkumulátoros-elektromos hajtással lesz elérhető, amelynél a hajtómotor teljesítménye 204 LE és 255 Nm, a 64,8 kWh kapacitású akkumulátorral 463 km-es hatótávolságot mértek a WLTP ciklus alapján.

A Niro plug-in hybrid a Hyundai Motor Group első, 5.5 kW-os, nagyfeszültségű, pozitív hőmérsékleti együtthatójú (PTC) fűtési rendszerét használja. Ezzel a megoldással jelentősen növelhető a tisztán elektromos hatótávolság hideg időben is. A rendszer önszabályozó kerámia fűtőelemei kiegészítik az autó hagyományos fűtési rendszerét, és elektromos üzemben is (amikor a benzinmotor áll) folyamatos, egyenletes fűtési teljesítményt nyújtanak. A villanymotoros Niro hideg időjárás esetén automatikusan – a navigáció adatai alapján – előmelegíti az akkumulátort, amennyiben a beállított cél egy töltőállomás, így gyorsabb a töltés, és egyenletesebb a teljesítményfelvétel.