A Honda a népszerű társkereső alkalmazást építette be autójába, az egymástól függetlenül mozgó ablaktörlők segítségével tudja jobbra vagy balra mozgatni a szélvédőn megjelenő profilt a vezető. Nem túl biztonságos megoldás, hiszen a látótérben jelenik meg a kiválasztott.

Introducing H-Swipe

Breaking News: Honda launches H-Swipe, an all new in-car dating app to steer lovers together. For the full story, see http://spr.ly/61888bkes. #OnlyHonda

Közzétette: Honda UK – 2017. április 1.

Az MG Inter Car Emoji, röviden Mice (egerek) nem társkereső, hanem információközlő platform, amelynek segítségével helyeslését, háláját vagy akár rosszallását tudja kifejezni az autóvezető.

A Honda szembemenve a mai trenddel megnövelte a kapcsolók számát, a kormányon dedikált dudagombokat helyezett el, amelyek segítségével tudja kifejezni érzelmi állapotát a vezető.

A Hyundai az autóvásárlást forradalmasítja a Click to Fly kiszállítás bevezetésével, az ügyfél az interneten összekonfigurálja magának autóját, amelyet aztán repülő drónok szállítanak ki a címére. Nem kell kereskedésbe menni és ott mulatni az időt.

Nem szárnyakat, hanem azok borítását, azaz tollakat adott a kifutó típusnak számító 570 GT-nek a McLaren. Az MSO részleg állítólag 300 órát töltött azzal, hogy tízezer, karbonból sütött tollat ragasztottak a karosszériára

A szigetország csapnivaló időjárása inspirálta a Dacia ötletét, a Sandero-ból Sundero-t csináltak, azaz szoláriumcsövekkel pótolják az egyébként hiányzó napfényt. Külön napvédőkrémet is készítettek, nehogy (a kelleténél jobban) megártson a vezetési élmény.

A Lexus gépesítette a többi autós letolását, a jármű-jármű kommunikáció segítségével az LC kupé vezetője gombnyomásra teheti szabaddá az előtte lévő forgalmi sávot, akár automatikusan is. Ezt a funkciót azért sokan szívesen használnák már ma is…

A Škoda csehországi központja a Kodiaq WRC-vel borzolja a kedélyeket, rajzon szélesítették ki és látták el harcias megjelenéssel a hétszemélyes szabadidő-autót.

A brit forgalmazó pedig azokra gondolt, akiknek gondot okoz a hétszemélyes utastér megtöltése, ezért kínálja a Rent-A-Family szolgáltatást, amikor az üres helyeket töltheti meg a vezető. Tipikus családot lehet összeállítani zsémbes öregemberrel, síró kisbabával, stresszes anyukával.

A Lotus a macskák számára készített bukósisakot, amelynél a gyár filozófiájának megfelelően spóroltak az anyaggal, így mindössze 25 grammot nyom darabonként a minibukó.

A BMW nem a macskákra, hanem a kutyákra gondolt a dDrive nevű kutyakosár megalkotásakor. A karbonból sütött eszköz alcantara borítást és három vezetési módot kap.

Azért az emberekre is gondoltak a müncheniek, a nemrég felfrissített 4-es sorozat esetén kérhető az egyszarvú témájú extracsomag, amelyet nagyon limitált darabszámban készítenek. Tessék megnyugodni, egy egyszarvút se kellett elpusztítani az egyedi megjelenés megalkotásához.

A BMW Motorrad az R 1200 GS alapján készített xDrive összkerékhajtással rendelkező hibrid gépet. A 125 lóerős boxer munkáját egy 45 lóerős villanymotor segíti, amelyet ki is lehet kapcsolni arra az esetre, ha épp a hátsókerékhajtást akarja élvezni a vezető.

A Mini kabrió alapján készült a John Cooker Works nevű konyha, ahol van egy tölgy munkafelület, egy sütő és hűtőszekrénnyé alakítják a csomagtartót. Az első extra ára 1959 USD, a másodiké 1959 EUR, a harmadiké 1959 GBP.

Ki gondolta volna, hogy még tovább lehet fokozni a Smartot? Most épp a kétéltű, ForSea elnevezésű változaton van a sor, ami 10 csomós sebességgel utazik és szükség esetén 15 csomós csúcssebességet ér el vízen, a hajtásról a farmotorhoz kapcsolt vízsugaras hajtómű gondoskodik.

A praktikus utcai autók szellemiségét kapta meg a Renault RS 17 Hayonara nevű formulaautó, amelynél egy 300 literes hátsó csomagtartót alakítottak ki. Mindezt szabadalmaztatták is, a találmány angol neve Bilateral Unified Literal Levitational Systematic Hayonara Intelligent Transformation. Betűszóként jobban értelmezhető.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!