A Changan-Suzuki által gyártott Alivio nevű autó nem egyszerű mása az indiai megfelelőjének, attól eltérően a piacon nem népautóként, hanem egy kicsit prémium-limuzinként pozicionálják, ennek megfelelően módosítottak a megjelenésén.

Az új lökhárítóknak köszönhetően 5 centivel hosszabb az Alivio a Ciaz-nál, a tengelytávolság változatlanul 2,65 méter. Nem csak a légbeömlők formája sportosabb, de némi krómdíszt is látunk az első ködlámpák környékén, hátul pedig nem hagyományos izzók, hanem LED-ek világítanak tolatáskor, így a hátsó lámpa betétje is eltérő. Ezen felül a csavart küszöbborítás is a kínai változat sajátja. Az Alivio magassága 10 mm-rel marad el az indiai változattól, valószínűleg a hasmagasságát csökkentették, de ezt nem részletezik az elsődleges információk között.

A hajtásláncról is mindössze annyit árulnak el, hogy az új fejlesztésű, teljesen alumínium, változó szelepvezérléses G-Innotec 1,6 literes négyhengeres kerül majd a motortérbe, amihez a Suzuki új fejlesztésű, 6 fokozatú automatikus váltója csatlakozik majd. Az Alivio szedánról annyit árultak még el, hogy annak forgalmazása még a 2014-es év vége előtt megindul majd. Indiában egyébként egy hét alatt 3000 megrendelést kaptak a Suzuki márkakereskedők a Ciaz típusra úgy, hogy az ügyfelek csak a képeket látták az újdonságról.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!