Az Esprit sportkocsit próbálták felidézni a Lotus Exclusive program keretében átépített Evora Sport 410-essel, azon belül is azt a konkrét példányt, amelyet A kém, aki szeretett engem című James Bond moziban használtak – ennek egyik jelenetéről nemrég olvashattak oldalunkon. Az apropót az adja, hogy 40 évvel ezelőtt készítette el a Lotus Exclusive műhely első járművét, az Esprit S1 alapján megépített filmautót.

Egyedi első lökhárítót készítettek ennek az autónak, a hátsó részt borító karbon burkolatot fehérre fényezték. Fekete övvonal és a B oszlopra helyezett jelvény teszi teljessé a külső átalakítását. Az utastérben annyi utal a régmúltra, hogy a karbon sportülések és az ajtóburkolatot Tartan kárpit borítja, az alcantarával borított műszerfalon piros cérnával készítették el a díszvarrást.

A megjelenésen kívül a Lotus Exclusive szakemberei nem nyúltak az Evora Sport 410-eshez, tehát a 3,5 literes, kompresszoros V6-os 410 lóerős, ami az 1280 kg tömegű autót 3,9 másodperc alatt gyorsítja 96 km/órás tempóra. Jelenleg az eladott Lotusok negyedét rendelik meg a Lotus Exclusive átalakítással.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!