Nantong városának a kezelésében volt az a 410 méteres hosszúságú, 2008-ban megépített út, amelyről egy helyi lakos, bizonyos Gu úr úgy gondolta, hogy olyan kevesen használják azt, hogy senkit nem fog zavarni, ha ő azt ellopja. Az elhatározást először is Yang nevű ismerősének beszervezése követte, majd nem sokkal ezt követően indult a nagy munka. Alig két nap alatt egy közeli kőfejtőbe szállították a köveket, ahol aztán 12 000 jüannal (526 ezer Ft) honorálták fáradozásaikat.

A lopásról egy bejelentés alapján értesült a tanács, egy lakos ugyanis megkérdezte, mi a szándék az úttal, amely jelenlegi állapotában járhatatlan? A hivatalnokok először is utánanéztek, hogy nem hivatalos munka történt, majd a térfigyelő kamerák alapján azonosították a traktort és utánfutót, amely után hamar meglett a tettes. Kínában egyébként nem ez az első, meglepő lopás, tavaly júliusban Nanjing városában egy éjszaka alatt 24 buszmegállót loptak el – annak a bűncselekménynek nincs meg a tettese.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!