A Bugattinál nagyon komolyan veszik a sebességrekordokat, elvégre nem titkoltan mindig is az volt a céljuk, hogy elmondhassák, övék a világ leggyorsabb autója. Nos, ez az állítás újra igaz!

Már a Bugatti Veyron is olyan elképesztő rekordokat döntött, hogy azt gondoltuk, annál egy jó darabig nem lesz gyorsabb autó a világon. A technika viszont rácáfolt erre, jött ugyanis a Koenigsegg, ami túlszárnyalt minden várakozást, és nem is olyan régen 284.55 mérföld/órás (457 km/h) sebességgel a csúcsra ért.

A jelenleg legerősebb Bugatti, a Chiron végsebessége hivatalosan 420 km/h óra, ám most a gyárnál fogták az autót, és még kisajtoltak belőle némi extrát, így 1578 lóerőre (!) tuningolva a motort, amely most le is taszította a Koenigsegget az élről!

A Top Gear-magazin beszámolója szerint egyébként ez az autó a később megjelenő Chiron SuperSport változata, amely 304.773 mérföld/órával, azaz 490.4 km/h-val elképesztő sebességrekordot döntött!

A Bugattinál egyébként ezzel egy időre le is zárták ezt az őrületet, a cég igazgatója, Stephan Winkelmann ugyanis azt mondta: „Többször bizonyítottuk már, hogy mi gyártjuk a világ leggyorsabb autóit, ideje, hogy a sebességen kívül másra is fókuszáljunk!”