Szombat reggel még csak kémfotókat tudtunk mutatni a felfrissített megjelenésű és technikájú Suzuki Vitaráról, most pedig már itt vannak az első sajtófotók és -videó az újdonságról. Két új karosszériaszín lesz, ezek közül a sárgát látjuk már most. Új az első lökhárító betétje, a LED-es hátsó lámpa, és az esztergált felületű könnyűfém felni. Lehet, hogy nem véletlen, hogy egyelőre csak a bal hátsó lámpát mutatják, könnyen lehet, hogy az SHVS lágy-hibrid rendszert is megkapja a Vitara, az erre utaló jelvény a csomagtérfedél jobb oldalán kap(na) helyet.

Az utastérrel kapcsolatban csak a műszeregységről van fénykép, ezen színes multifunkciós kijelzőt látunk, új grafikájú órákat és a peremnél látható minta alapján új díszbetétek is választhatóak. Továbbfejlesztett vezetőtámogató rendszereket ígérnek és új technológiákat – ez utóbbi minden bizonnyal modernebb fejegységet jelent.

A motorkínálat kéttagú lesz, búcsúzik az 1,6-os dízel, az 1,6-os szívómotor helyére pedig az 1,0 literes Boosterjet turbó kerül 111 lóerővel, az 1,4 literes, 140 lóerős Boosterjet tovább folytatja – valószínűleg opciós lágy-hibrid hajtással. Még nem végeztek az új Vitara homologizációjával, úgyhogy a fogyasztási adatokkal még adós a gyár. Ezeket várhatóan a 2019 szeptemberében érkező, teljes körű sajtóközleményben találjuk meg, amikor mindent megtudunk majd az Esztergomban gyártott szabadidő-autó megújulásáról.