Már javában készülnek a gyári sajtófotók és videók a Lada Granta modellcsalád augusztusi, Moszkvai Autószalonon esedékes leleplezésére, eközben sikerült lefilmezni mindenféle álcázás nélkül az átalakult megjelenésű ötajtós változatot, az egykor Kalina néven futó kivitelt és a ferdehátú modellt egyaránt.

Amennyire azt meg lehet ítélni, a lépcsős hátúhoz hasonlóan ezeknél is csak a karosszéria orrát alakították át, a hátsó rész megjelenése nem változik érdemben. Az orosz VK közösségi oldalon működő Lada Granta FL csoport jóvoltából a műszerfalat is megismerhetjük, itt annyi a változás, hogy az eddig Kalina néven futó modellek belsejét viszik tovább, azaz nem kerek, hanem szögletes légbeömlők vannak a középkonzol felett.

Amíg a kék színű ötajtóst Moszkva közelében csípték el, a piros ferdehátúról a Szocsi közelében lévő Krasznaja Poljana közelében készültek a gyári videók.

A távoli hozzáférést biztosító Lada Connect rendszer a megszokott funkciókon (autó helyzetének közlése, üzemanyag-szint ellenőrzés, zárak nyitása) kívül a motor távoli beindítására is alkalmas – Oroszországban télen sokan használnak távindító berendezést.