Újabb igen komoly hiba miatt rendelik vissza a márkaszervizekbe a Ford Escape (nálunk hamarosan Kuga néven indul a forgalmazás) szabadidő-autókat, és ezúttal Ford Fusion (nálunk Mondeo-ként lesz megvásárolható) is érintett.

Az 1,6 literes EcoBoost turbómotorral szerelt példányoknál túlmelegedés következhet be, amely miatt lángra kap az autó. A tüzet megelőzi egy hibaüzenet, amely szerint „Csökkentett motorteljesítmény a hőfok csökkentésére” vagy „Túlmelegedett a motor, álljon meg biztonságosan”, ha ezt követően az autóvezető nem állítja le az erőforrást, akkor keletkezhet a tűz. Egyelőre nincs megoldás a problémára, így az autógyártó arra kéri a tulajdonosokat, hogy azonnal hagyják abba az autók használatát, és lépjenek kapcsolatba a Ford-mákakereskedőjükkel, akiktől ingyen csereautót kapnak addig, amíg nem lesz megoldás a problémára. Jelen állás szerint 73 320 darab Escape és 15 833 Fusion érintett, arról nincs szó, hogy az Európában forgalmazott 1,6-os EcoBoost motorral szerelt autókkal baj lenne.

A Ford Escape esetén korábban már volt három komoly visszahívás, ezek közül az egyik hasonlóan tűzveszély miatt, amikor szintén arra kérték a tulajdonosokat, egy centit se menjenek az autóval, azt időközben már megoldották, ahogy a padlószőnyeg rögzítését is módosították. Az európai Ford Kuga és Mondeo vásárlóit várhatóan nem érinti majd a probléma, a Mondeo piaci bevezetését a belga problémák miatt jó pár hónappal elhalasztották, és várhatóan a Kuga kiszállítások se indulnak el a hiba megoldásáig.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért