Küszöbön áll már a generációváltás a Volvo középső, 60-as sorozatú személyautóinál is, azonban nem feledkeztek meg a kifutó változatról sem a gyárban. Sőt, a Polestar változatok tudását tovább fokozták!

Mindössze 1500 darabot készítenek ebből a hatdugattyús nyergekkel és 371 mm átmérőjű első tárcsákkal rendelkező Brembo fékrendszerrel, 80 %-kal merevebb Öhlins lengéscsillapítókkal szerelt autókból, amelyek 20 colos felniket kapnak Michelin Pilot Super Sport abroncsokkal. A karbonból készített légterelők a V60 esetén 15, az S60-nál 30 %-kal növelik a leszorító-erőt nagy tempónál. A Nürburgringen készítették a finomhangolást a Polestar mérnökei, akik azt is ígérik, a hétköznapi használhatóságot nem befolyásolja az új felfüggesztés.

Eközben egyre többször találkozni Európa útjain álcázott, új generációs, az SPA elnevezésű építőkészletet használó S60 és V60 prototípusokkal, mivel már nagyvárosokban tesztelik a továbbfejlesztett vezetéstámogató rendszereket.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!