Elővárosokban még könnyen átállnak majd a megrendelők arra, hogy a pizza nem házhoz-, hanem padkához vagy a kocsibeállóra érkezik – ennek eldöntése is fontos része a Domino’s és a Ford most közösen indított tesztüzemének –, de nagyvárosokban már problémásabb lehet a dolog, ahol mondjuk 20-30 emeletet kell lifteznie majd az éhes embereknek; ők nem biztos, hogy örülnek majd az emberi futár eltűnésének. A Ford egyébként nem is annyira a magán-, sokkal inkább az üzleti vásárlókra számít majd 2021-től, amikor megkezdi az önvezetésre képes autójának sorozatgyártását, ezért is indította most el a pizzaszállító tesztprogramot, amelyet továbbiak követnek majd a következő évek során.

Az Ann Arbor városa közelében a következő hetekben a tesztben résztvevő robotautókban emberi sofőrök is ülnek majd a biztonság kedvéért, de az ő dolguk csak az autó felügyelete, a pizzakiszállításban nem vesznek részt. A megrendelő kódjával juthat hozzá a hátsó ablak mögötti melegentartó rekeszben rejtőző pizzájához.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!