Vietnami eredetű a Sriracha nevű csípős paprikaszósz, ami kedvelt ételízesítő az Egyesült Államokban, és az ihlet volt a Lexus legújabb tanulmányához, a Los Angelesi Autószalonon bemutatott IS Sriracha autóhoz. A szószt gyártó Huy Fong Foods nevű cég segítségével valósította meg az átépítést a West Coast Customs csapata.
lexus2
Piros az alapszín, aztán a kupak jellegzetes zöld színe felbukkan néhány alkatrészen. A kormányon olvasható figyelmeztetés Hot handling-re, azaz forró vezethetőségre figyelmeztet, a szellőzésnél hőfok helyett a hideg-Sriracha forró között változtatható a beállítás, az ülésfűtés is arra utal, hogy melege lesz az utas hátsójának. Az autó hátuljába pontosan 43 tubus Sriracha szószt helyeztek el vészhelyzetekre, amikor például az étteremben nem tudnak ilyet adni a kedves vendégnek, és igazi sportkocsiról lévén szó, kesztyűt is kap a vezető – igaz, konyhakesztyűt, amivel a forró autót veszély nélkül irányíthatja.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!