A Sanghaji Autószalonon leplezte le a Suzuki új lépcsős hátú autóját, a felettébb sportos megjelenésű Authentics nevű szedánt, amellyel kapcsolatban most az is kiderült, hogy Kínában 2014 végén – egy évvel az SX4 helyi változata után – indul az újdonság sorozatgyártása. Egyelőre csak arról van szó, hogy a helyi piacra készítik itt majd az autót, arról nincs hír, hogy Esztergomban is felvennék a kínálatba a típust.

Mivel az Authentics szériaváltozata inkább a Kizashi utódja lesz majd a piacon, a Maruti nem elégszik meg ennyivel. Arról van szó, hogy a robbanásszerű növekedésben lévő indiai piacon egyre csökken a Suzuki részesedése, 2010-ben még 45 %-on volt a Maruti, tavaly már csak 39 % volt a részarány. Ez ellen azzal akarnak tenni, hogy hamar elkészítik a leggyöngébben teljesítő autók utódait, névleg az A-Star és az Estilo kap egy közös utódot, és a lépcsős hátú SX4-est is leváltják.

A két miniautó utódlása azért is fontos nekünk, mert az A-Star minimális változtatással (letekerhető helyett kibillenthető hátsó oldalablak) nálunk is kereskedelmi fogalomban van Suzuki Alto néven. Az YL7 kódnéven fejlesztett járművet Indiában fogják majd bemutatni a 2014-es Új-Delhi Autószalonon. Olyan formát kap majd az autó, amely az indiai vásárlóknak is tetszetős lesz majd,a legfontosabb változás az lesz, hogy megnövelik az utas- és a csomagtér méretét is a jelenlegihez képest.  Az SX4 Sedan YL1 kódnevű utóda megtartja a jelenlegi padlólemezt és technikát, de teljesen új karosszériát kap, hogy állja a versenyt a konkurensek új típusaival. Árban és tudásban egyaránt az Authentics alá lesz pozicionálva az autó, amelynek európai forgalmazása kérdéses.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!