Nem is olyan rég még egyedi igények alapján (pl. Icon) vagy drága autókat alapul véve (Singer) készültek a restomod autók, amelyek lényegében egy régi autó megjelenését ötvözik egy mai autó megbízhatóságával. A Revology nevű vállalkozás a szélesebb tömegekhez közelebb viszi ezt az autóépítési irányzatot, a hétvégén mutatták be a 2016-os modellévű Ford Mustangjukat.

Ez nem más, mint az eredeti, 1964-1966 között kínált első generációs autó, amelynél első ránézésre csak azt követően derül ki a turpisság, hogy felkapcsolják a lámpákat: elöl és hátul egyaránt LED-ek világítanak. Az utastérben a hárompontos biztonsági övek mellett a modern műszerek és a mai igényeket is kielégítő szórakoztatóelektronikai berendezés jelzi a változást – persze ezek nélkül is elkészítik az autót. A műszerfalon egyébként köridő-mérő is van.

Kétféle lehetőség közül választhat a kedves megrendelő, vagy egy eredeti karosszériát csupaszítanak le a puszta fémig, majd onnan újjáépítik azt beleértve a modern korrózióvédelmet is, vagy a Ford által jóváhagyott, a Dynacorn cég által újonnan készített karosszériát vesznek alapul. A felfüggesztés minden esetben elöl MacPherson rugóstagos, hátul három lengőkaros merev tengely, fogasléces kormánymű és elöl-hátul hűtött tárcsafékek teszik teljessé a csomagot.

A motorháztető alatt egy nem is annyira új, 302 köbinches Windsor V8-as dolgozik hengerenkénti befecskendezéssel és 365 LE/406 Nm teljesítménnyel. Ez a Mustanghoz eredetileg is kínált V8-asnak a leszármazottja, elég erős és ha hinni lehet a készítőknek, akkor 13 l/100 km-es fogyasztásával még takarékos is. Ötfokozatú, kézi kapcsolású vagy 4 fokozatú automatikus váltó közül lehet választani, a 3,70:1-hez végáttétel és a sperrdifi széria. Az autóra egy év teljes körű, a hajtásláncra három év, a karosszériára pedig 5 év átrozsdásodás elleni garanciát vállal a gyártó.

Az olcsóság relatív, ebben a műfajban a 119 500 dolláros (kupé) vagy 122 000 dolláros (kabrió) vételár nem kiemelkedően magas. Ráadásul mivel a Revology az Egyesült Államokban könnyen hozzáférhető elemekkel modernizálta a Mustangot, azt bármelyik márkakereskedésben meg tudják javítani vagy épp megfelelően, a szerelők továbbképzése nélkül karban tudják azt tartani. Persze a www.revologycars.com weboldalon rengeteg extrafelszereléssel lehet még különlegesebbé tenni a régi-új póniautót.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!