Ki gondolta volna, hogy a Rover Montego ilyen fényes karriert fut be húsz évvel halálát követően: a gyártási jogokkal rendelkező kínai Yema autógyár készített már Kia-Subaru keveréket, Audi A4-est, Infiniti EX-et és Volkswagen Tiguan-Touareg klónt, no meg Mazda 5-öst is már ezen az alapon.

Most ez utóbbit frissítették fel, és ezúttal se vették a fáradtságot a formatervezők, hogy valami újat találjanak ki. Persze ez nem jelenti azt, hogy nem dolgoztak volna, hiszen a Mazda CX-7-es szabadidő-autó orrát adaptálták az egyterűre, és ha nem nézzük a lopás tényét, egészen jól összehozták a vonalakat.

Pofátlanul lenyúlták a műszerfalat is, persze a kilencvenes évek stílusában készült, légzsákot nélkülöző kormány és a kidolgozási minőség nem olyan, mint az eredetiben. A Mazdával ellentétben, aki a szélvédő alatti kis kijelzővel operál, a kínaiak felszereltségtől függően hatalmas méretű monitort raknak a középkonzolra. Négy motorral is meg lehet vásárolni az új Yema egyterűt, az 1,5-ös alapmotor 95 lóerős, van még egy 111 lóerős 1,5-ös, egy szintén 111 lóerős 1,6-os, és az egészet egy 140 lóerős, a,1-4-es turbó koronázza meg.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!