Egyszerű, lényegre törő, erős, valódi off-road jármű – ez tehát röviden az újra álmodott 4X4 Mahindra Thar koncepciója, amit a 33. alkalommal, idén december 5-14 között megrendezésre kerülő Bologna Motor Show-n mutat be először a Mahindra Europe Srl. az érdeklődőknek és a szakmai közönségnek.

A terepjáró a nevét a Thar Sivatag, más néven Nagy Indiai Sivatag, India hatalmas, terméketlen területe után kapta. A Thar-t ugyanazzal a motorral forgalmazzák, mint a Mahindra Goa-t, vagyis az osztrák AVL mérnöki iroda és a német Bosch által fejlesztett és Indiában gyártott 2500 köbcentis common-rail turbo diesel 107 Le (79 kW) intercooler típussal. A Thar azon off-road rajongóknak szól, akik kedvező áron szeretnének hozzájutni egy jól megszerkesztett 4×4 járgányhoz. Az alapmodellt a tulajdonos kis költséggel saját izlésére és igényére alakíthatja.

2002 óta a Mahindra Europe Srl.  a Mahindra járművek hivatalos európai importőre irányítja a teljes értékesítői hálózatot, az after-sales tevékenységet és a pickup-ok, valamint off-road járművek európai honosítását végzi.