Még az alvázas járművek körében is hosszúnak számít az a 17 éves modellciklus, amely most ért véget az új Ford nagy méretű pickupok bemutatásával. Amíg az USA-ban személyautók helyett vásárolt F-150-esnél viszonylag gyakoriak a generációváltások, az F-250, F-350 és F-450-esnél 2000-ben került sor hasonlóra, azóta csak frissítgették a típust.

A legfontosabb változás a teljesen bedobozolt, 95 százalékban nagyszilárdságú acélból készített létraalváz, ami 24-szer (!) merevebb a korábbinál. A felépítmény alumínium, a fülke rész megegyezik azzal, amit az F-150-esnél is használnak, az orr és a plató az, ami eltérő – a karosszéria önmagában 158 kg-mal könnyebb az előző generációnál. Mivel a kisebb modellnél elérhető, az elméletileg munkára szánt modell is kérhető nagy méretű üveg panorámatetővel, amelyet valószínűleg a King Ranch luxusbelsővel ellátott változat vásárlói fognak majd kedvelni.

A hajtásláncról csak annyit mondanak, hogy strapabíróbb lett a felfüggesztés, a hátsó- illetve a feláras összkerékhajtás is. Az erőforrásokat épp csak átdolgozták egy kicsit, szó nincs EcoBoost motorokról, 6,2 literes V8-as és 6,8 literes V10-es szívó benzinmotor illetve 6,7 literes V8-as turbódízel választható, teljesítmény- és fogyasztásadatokat nem közöltek. Ahogy eddig, úgy ezután is egyszerű feláras extra a dupla hátsó kerék.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A feláras körkamera rendszer annyiból tud többet egy normál személyautónál, hogy a fülke hátulján is van egy kamera, ami a platót figyeli, illetve a vonóhorognál is van egy, ami az utánfutó csatlakoztatását könnyíti meg, és végül, de nem utolsó sorban van egy hordozható kamera, amelyet a vontatmány végére helyezve az amögötti területet is belátja a sofőr a vezetőülésből. Szintén új elem a Ford F-250, F-350 és F-450-es pickupoknál, hogy a platóajtó a slusszkulcson elhelyezett gomb megnyomására automatikusan lenyitható.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!