Noha külön anyától származnak, a Range Rover Evoque és a kínai Landwind X7-es szabadidő-autó megszólalásig hasonlítanak egymásra, igaz, a sajtófotókat egymáshoz nézve felfedezhetőek különbségek. A gyakorlatban azonban vajmi keveset számítanak ezek – nem csoda, hogy a brit cég védjegybitorlás miatt beperelte ellenfelét, a kínai bíróság pedig azt a salamoni döntést hozta, hogy mindkét fél védjegy-bejegyzését megsemmisítette, szóval nincs miről ítélnie.

Most nem a per, hanem egy közlekedési baleset miatt látjuk egy képen a két autót, ráadásul azoknak a színe is egyforma. A koccanás a rendőrségi vizsgálat eredménye szerint a Landwind X7-es vezetőjének a hibájából történt, őt marasztalták el, de nem lehetett nagy az ütközés abból ítélve, hogy csak a festék karcolódott meg, nem tört el a lökhárító. A Landwind X7-es alapára 129 000 jüan, ezért 2,0 literes, 190 lóerős turbómotort, 8 fokozatú automatikus váltót és elsőkerékhajtást kap a kínai vásárló. Ugyanott a Range Rover Evoque indulóára 448 000 jüan, amiért 2,0 literes, 240 lóerős turbómotort, 9 fokozatú automatát és összkerékhajtást kap az ember.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!