Most, hogy a DS almárka sikeresen be lett vezetve a piacra, a Citroën végre elkészíti az olcsóautóját. Nem a C-Elysée nevű lépcsős hátúról van szó, hanem egy 4,2 méter hosszú ötajtós járműről, amelyet a most megszületett döntés szerint a madridi üzemben fognak készíteni.

Utóbbi oka, hogy amíg Franciaországban 35 euró körüli órabérrel dolgoznak a munkások, addig Spanyolországban 20-22 eurót kapnak. Frédéric Banzet, a Citroën vezérigazgatója azt is elmondta a La Tribune nevű újságnak, hogy „a C-Cactus tanulmány filozófiáját követ majd, még ha nem is hasonlít majd arra”.

A konszern új kisautó-padlólemezére épül majd az autó, amelyet per pillanat még csak a Peugeot 208-as használ, és nagyon egyszerű felépítésű lesz, hogy gyorsan lehessen termelni – valószínűleg nem lesznek egyedi extrák, hanem pár, előre összeállított felszereltség lesz csak. A jövő évi Frankfurti Autószalonon várható az autó leleplezése, amelynek sorozatgyártása még 2013 vége előtt megindul, és 2014 elejétől már megvásárolható lesz szerte Európában.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!