Shane Kimbrough a politikailag tudatos állampolgár mintapéldánya: még az sem tartotta vissza a szavazástól, hogy négyszáz kilométer magasban kering a Föld körül. Kimbrough egy amerikai asztronauta, aki épp a Nemzetközi Űrállomáson teljesít szolgálatot, de esze ágában sem volt kihagyni az elnökválasztást.

Kimbrough október közepén érkezett az űrállomásra, ahol most két orosz kollégájával osztja meg a munkafeladatokat. A jelentések szerint a férfi „valamikor az elmúlt néhány napban” adta le a voksát a Földön kívülről. Erre az amerikai űrhajósoknak közel húsz éve van lehetősége, köszönhetően egy texasi törvénynek – a NASA központja az állam legnépesebb városában, Houstonban van, ezért itt született meg ez a határozat. Az asztronauták biztonságos, elektronikus szavazólapon voksolnak, melyet beérkezés után továbbítanak a megyei jegyzőhöz.

Arról nincs hír, hogy az űrhajós szavazatával Hillary Clintont vagy Donald Trumpot támogatta-e.

Kimbrough egyébként „tulajdonképpen apolitikusnak” vallja magát, de az, hogy még ilyen beállítódással, és még az űrből is képes volt szavazni, erős üzenetet küld földi polgártársainak.