A luxusautóktól megszokott kényelmi és biztonsági felszerelések mellett a mérnökök bőven találtak olyan dolgokat, amivel igazán különlegessé tehetik a GMC Sierra Denali 2019-es modellévű változatát. Például extraként karbonból készített platót is kínálnak majd, ami 28 kg-ot takarít meg az acél platóhoz képest.

A MultiPro platóajtó lépcsőként is használható, 170 kg terhelhetőségű. Felárért kérhető a kamerás hátsó tükör, amelynél a platóajtón lévő kamera képét jeleníti meg a belső tükörben elhelyezett kijelző, így megpakolva is biztosítva a hátralátás lehetőségét a vezetőnek. Minden irányban nőttek a méretek, gyárilag már 22 colos felnik is rendelhetőek, az ajtókat és motorháztetőt alumíniumból készítik.

Az óriáspickupok legnagyobb méretű belső terével rendelkezik a Sierra Denali, a bőrkárpit széria, és valódi fából készítik a műszerfal betéteit. Az érintőképernyős fejegység alkalmazásai között utánfutó-világítás ellenőrző funkció is van, és lehetőség van utánfutóra szerelt kamera képét megjeleníteni a szerelvénnyel tolatás megkönnyítésére. Az 5,3 és 6,2 literes benzines V8-as hengerlekapcsolással rendelkezik, 1-8 henger tud üzemelni terheléstől függően, 3,0 literes soros hathengeres turbódízel is kérhető, utóbbihoz és a 6,2-es benzineshez 10 fokozatú automatikus váltó csatlakozik.