A híradásokban csak Konstantin P.-ként hivatkoznak a történetünk 15 éves főhősére, de aki nagyon akarja, kiderítheti, pontosan kiről van szó, hiszen azt is megemlítik, hogy a Zenith-84 futballklub igazolt kapusáról van szó. Akinek pénze sok van, de esze kevés.

Az ugye alaphelyzet, hogy 15 évesen még nem lehet jogosítványa, ennek ellenére beleült a több, mint félezer lóerős szuperautóba, és elkezdett vele Szentpéterváron kocsikázni. Nem élvezte túlságosan sokáig a vezetés élményét, hiszen két nappal a vásárlást követően, január 2-án figyelmetlenül keresztezte a Zhukoskogo főútvonalat, és oldalba kapta a kocsiját az ott érkező VW szabadidő-autó. A fiatalember ezek után elmenekült a helyszínről, majd valamiért elkezdett össze-vissza nyilatkozni a sajtónak, magyarul hazudott.

Például azt állította, az autót édesapja vásárolta neki újévi ajándékként. Ezzel szemben az eladó azt mondja, a Zenith-84 fociklub mezét viselő fiatalember két hasonlóan öltözött társával együtt személyesen, készpénzben adta át neki az autó vételárát december 31-én, és csak annyit kért tőle, hagyja a kocsit Szentpétervár belvárosában. Ezt ő meg is tette, részéről ennyivel el volt intézve a dolog; azt semmilyen jogszabály nem tiltja, hogy fiatalkorú autót birtokoljon. A kérdéses sportkocsi egyébként egy 2005-ös évjáratú, 30 000 km-t futott Aston Martin DB9-es, amelyet 2 649 900 rubelért, azaz 11,4 millió Ft-ért hirdettek.

Konstantin P. még azt is mondja, hogy ő nagyon odafigyelt a kereszteződésnél, megállt, szétnézett, és alig gyorsult fel 40-50 km/órás tempóra, amikor oldalba kapta őt a főútvonalon érkező másik autó, ami állítása szerint vagy 80 km/h-val száguldott. Azért egy fél útpálya alatt egy Aston Martin se képes ekkora tempóra felgyorsulni…

A rendőrséget persze nem hatotta meg a mesebeszéd, cserbenhagyás, közúti baleset okozása, jogosítvány nélküli autóvezetés és még néhány egyéb pontban indított eljárást a fiatalember ellen, akinek majd saját zsebből kell fizetnie az okozott kárt is a büntetésen felül. Nem lehet sajnálni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!