Már bőven megszolgálta bekerülési költségét ez a Ford Excursion alapokra épített nyújtott limuzin, hiszen 2000-ben készült el, és azóta űzi az ipart. Az eladó szerint teljes megelégedéssel használta az eddigi 160 000 kilométer alatt, most azonban mennie kell.

Hasonszőrű társai közül azzal tűnik ki az autó, hogy annak orrát a Mercedes GL-osztály pár alkatrészének – fényszórók, hűtőrács – felhasználásával megpróbálták az Egyesült Államokban gyártott „német” szabadidő-autóhoz hasonlatossá tenni. Ennek pedig az a lényege, hogy a megrendelők akár a normál kölcsönzési díj dupláját is hajlandóak kifizetni, mert bizony az Egyesült Államok polgárai a képek láttán már rögtön azt hiszik, valódi Mercedesben ülnek.

Ettől azonban nem kell tartani, az eladó szerint a megbízható – kőkori, alulvezérelt motor, merevtengely – Ford technikához nem nyúltak. Az extra tömeg miatt természetesen a 6,8 literes, szívó V10-es erőforrás dolgozik. Az eladó egyébként – állítása szerint – jutányos áron meglévő Ford Excursion Mercedes átépítését is vállalja, de pontos összeget nem nevez meg. A kész, 12 éves autóért 29 500 dollárt szeretne kapni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!