„Ilyet kitalálni sem lehetne…” – írta a derbyshire-i rendőrség a közösségi oldalon a minap, és be kell látnunk, igazuk van.

Az egész egy apró koccanással kezdődött, mikor egy Peugeot összeütközött egy Fiattal Angliában. Az egészet el lehetett volna intézni néhány perc alatt némi papírmunkával, ám a beszámolók szerint az indulatok villámgyorsan elszabadultak, és mindkét sofőr bemutatta szájkarate-tudományát.

A balhé végül odáig fajult, hogy egyikük rendőrt hívott.

Még eddig sem igazán különleges a történet, elvégre ilyen megesik szinte mindenhol, ám ami ezután jött, azon a rendőrök is csak mosolyogni tudtak. Az egyik sofőr ugyanis nemcsak a koccanás miatt hívott rendőrt, hanem azért is, mert véleménye szerint a másik sofőr részeg volt, és elsősorban emiatt történt a baleset.

Jogosnak tűnt a panasz, így megszondáztatták, és kiderült, igaz, csak egy hajszállal, de valóban a limit felett van az alkoholszintje. Igen ám, de a rendőröket hívó autós is gyanús volt, így ő is megkapta a szondát, és neki sikerült a határérték kétszeresét fújnia, amin egyébként nagyon meglepődött.

Végül mindkét sofőr a rácsok mögött éjszakázott, senki sem sérült meg, a rendőröknek pedig lett egy sztorijuk, amit mesélhetnek egy darabig…