Még 2012 őszén ismerhettük meg szériaközeli tanulmányként a Suzuki SX4 S-Cross elnevezésű szabadidő-autót, amelynek sorozatgyártása 2013 őszén indult Esztergomban, és nem sokkal később már megindult a hazai forgalmazás is. Az autó jól fogy, és most már a japán piac számára is tudunk küldeni autókat, úgyhogy a Suzuki japán márkakereskedői elkezdték gyűjteni a megrendeléseket.

A helyi sajátosságok miatt csak az 1,6 literes, 120 lóerős benzinmotorral és fokozatmentes automatikus váltóval kínálják a Suzuki SX4 S-Cross-t, amelynek alapára 2 041 200 jen (4,6 millió Ft) – egy felszereltség van, hiszen az egyedi megrendeléseket a hosszú hajóút miatt nehezen tudnák teljesíteni. Van egy csúcsmodell is, amely már az Allgrip összkerékhajtással jön és 2 257 200 jent (5,1 millió Ft) kell érte fizetni. A hajtáson kívül mindössze annyit kell eldöntenie a japán vásárlóknak, hogy melyik színt választja: Hűvös gyöngyházfehér, Zöldcitrom metál, Kék gyöngymetál és Kozmikus fekete gyöngymetál.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!