A következő generációs Mitsubishi L200-ast Thaiföldön fényképezték le, minden bizonnyal egy nullszériás példányon gyakorolták az összeszerelést a dolgozók a gyárban, amikor a képeket lőtték. A Mitsubishi pickuppal kapcsolatos legnagyobb újdonság, hogy az mégse rokona a múlt héten bemutatott Nissan NP300 Navarának.

Andy Palmer, a Nissan termékfejlesztésért felelős vezetője újságírói kérdésre elmondta, hogy a Mitsubishivel 2010-ben kötött megállapodást már korábban felmondták, csak erről nem tájékoztatták a nagyközönséget, egyetlen közös alkatrésze sincs a Nissan és a Mitsubishi következő generációs pickupjának. A meglévő termelési megállapodást – a Mitsubishi üzemében készítenek Nissan Navarákat – tovább folytatják a szerződésnek megfelelően, de ezen felül nincs közösködés. Nem tudjuk, mikor fogják hivatalosan is leleplezni az új Mitsubishi L200-ast, eredetileg a Bangkoki Autószalonon lett volna a premier idén tavasszal, de azt a bizonytalan politikai helyzet miatt nem tartották meg. Műszakilag nagy változásra nem számíthatunk, a 2,5 és 3,2 literes dízelek mellett a 2,5 és 3,5 literes V6-os benzinesekkel folytatja pályafutását a Mitsubishi L200, a tanulmány által előrevetített hibrid hajtás megjelenése nem várható.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!