Kifejezetten a Vörös Hadsereg igényeire szabták az UAZ 469-es terepjárót, amelyből aztán készítettek civil változatot is. Mivel azonban a fő vásárló igényeit nem a piac határozta meg, a típus fejlesztései is visszafogottak voltak.

A külső forrásból származó erőforrások miatt műanyag orrlemezt kapott az autó, a Hunter névre átkeresztelt típus meglehetősen szedett-vedett képet mutatott. Most azonban visszatértek az eredeti orrkialakításra hasonlító fém hűtőrácshoz, hiszen megpróbálják méltó módon elbúcsúztatni a legendás terepjárót.

Ebből az alkalomból egyébként rögtön egy „Győzelmi szériával” is készülnek, amellyel a Nagy Honvédő Háború megnyerésének 70. évfordulójára is emlékeznek. A Klasszik néven forgalmazott alapváltozathoz képest annyi a változás, hogy a katonai olajzöld színre fényezik a karosszériát, mindkét oldalfalon pedig egy háborús filmből ismert vadászgép motívumait helyezik el. Ezen felül a kedves ügyfél kap némi katonai alapfelszerelést is, úgymint zsák, köpeny, balta, kanálgép, satöbbi. Az egészet azzal teszik teljessé, hogy terepmintás, 225/75 R16-os abroncsokat szerelnek a 16 colos acélfelnikre. Az UAZ 469 Győzelmi széria ára 549 900 rubel (2,4 millió Ft), míg a spéci felszereléseket nélkülöző Klasszikért 499 900 rubelt (2,2 millió Ft) kell fizetni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!