Az Audi RS6 már önmagában is a kombik egyik leggyorsabb képviselője, amelynél a Győrben gyártott 4,0 literes V8-as biturbó erőforrás 560 lóerővel kerül a motortérbe. Nem rossz ez a kombináció, ahogy azt az RS-modellekkel történt túrán is megismerhettem, de a német MTM tuningcég még ezt is túl tudja szárnyalni. Ráadásul rögtön két lapáttal…

Alaphelyzetben 722 lóerőre húzzák fel a teljesítményt, amitől a 0-100-as sprintidő 3,3 másodpercre csökken. Most pedig a Genfi Autószalonon mutatják be az RS6 Clubsport elnevezésű alkotást, amelynél már 760 lóerőt tud az erőforrás, maximális nyomatéka 945 Nm 1750-5500/perc fordulaton. Az MTM turbófeltöltői mellett rozsdamentes acélból készített, kis ellenállású kipufogórendszer jelenti a hardveres változtatást, és természetesen a motorvezérlőt is árprogramozzák.

És ez még nem minden, hiszen az extrafelszerelések megtartása és az utastér narancsszínű, méhsejt-mintás bőrrel való bevonása mellett is sikerült 80 kg-mal lefaragni a jármű tömegét. A változtatások eredményeként a feltűnő fólia-dekorral ellátott – az ügyfelek természetesen e nélkül kapják az autót – kombi 3,1 (!) másodperc alatt gyorsul 100 km/órás tempóra, és 31 másodperc alatt éri el a 300 km/órás sebességet. A Audi RS6 motortuningért 38 290 eurót kér az MTM tuningcég, a felfüggesztés/fékrendszer/utastér átalakítása további 22 441 euróba kerül. És akkor még ott van az RS6 34 millió Ft-os alapára.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!