Az akkor 28 éves orosz üzletember, Nyikolaj Szmolenszkij 2004-ben vásárolta meg a brit TVR manufaktúrát, és többször is próbálkozott az autógyártás megreformálásával, de nem sikerült megvalósítani azokat. A jelenleg Bécsben élő orosz üzletember később a márkanevet szélerőműveknél szerette volna hasznosítani, de ebből se lett semmi. Most pedig egy brit vállalkozásnak értékesítette a márkanevet.

A vásárló a Led Edgar tulajdonában lévő TVR Automotive Ltd. nevű cég, akik a márka hagyományait tiszteletben tartva akarják újra beindítani az autógyártást. Az úriember korábban videojátékokat fejlesztett, illetve az ő segítségével tért vissza az Aston Martin márka a GT versenyzésbe, tehát vannak tapasztalatai a sportkocsikkal is. Állítása szerint alapos számítások előzték meg a TVR márkanév megvásárlását, és rendelkeznek a megfelelő anyagi háttérrel és a szakembergárdával a terveik megvalósításához. Hamarosan várható további bejelentés a TVR márkával és annak visszatérésével kapcsolatban, azaz mikor és milyen autóval indítják újra a termelést.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!