Négy hónappal a piaci bevezetés előtt megmutatta a Ford az ausztráliai Falcon felfrissített változatát, mert megelégelte azokat a pletykákat, miszerint az eredetileg tervezett 2016-os időpont előtt bezárja az autógyárát. Tessék, itt a termék, a gyár is marad még két évig…

A Broadmeadows üzem utolsó két évében megújult autókat gyárt majd, a Territory szabadidő-autóra és a Falconra 103 millió ausztrál dollárt költöttek – ebből 34 milliót az Ausztrál kormány, 19 milliót Victoria állam kormányzata biztosított. Meglepő módon elég komoly módosításokat hajtottak vére a karosszérián annak ellenére, hogy csak két évig készül majd a végső Falcon, és abból kiindulva, hogy tavaly mindössze 10 600 darabot (a típus 56 éves történetének legrosszabb eredménye) sikerült belőle értékesíteni, jó esetben 30 000 példányt adnak majd el belőle. A Ford Ausztrália 2005 óta 1,1 milliárd ausztrál dollár veszteséget termelt, egyedül tavaly 267 milliós mínusszal zártak. Azért tartják még két éven keresztül életben a helyi termelést, mert csak addigra készülnek el az itt gyártott típusok utódai. A Ford fejlesztőközpontját nem fejlesztik vissza, az itt dolgozó mintegy 1100 mérnök a Kína és India számára készített modellekért felel majd a jövőben.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!