Különös figyelemmel kezeli az Escape (mifelénk Kuga néven forgalmazzák) nevű szabadidő-autót a Ford, hiszen az Egyesült Államokban az F-150-es pickupot követően ez a második legnépszerűbb autója.

Valamikor a jövő év közepén kezdik el forgalmazni a felfrissített változatot, amelynek a megjelenését nem csak az aktuális irányvonalnak megfelelő hűtőráccsal aktualizálták, a tető, az első-hátsó szélvédő és az oldalajtók kivételével az összes karosszériaelem új. Agy figyelmet fordítottak a menetzaj csökkentésére, vastagabbak az oldalablakok, átformálták a külső tükröket és beburkolták a padlót.

Meglepő módon a sajtóanyagban nem esik szó tömegcsökkentésről, pedig a sajtófotók alapján a tengerparti fövenyen nyom nélkül tud közlekedni az autó, ami arra utal, hogy megszűnt a tömege – vagy lehet, hogy nem voltak elég alaposak az autót számítógéppel a fényképbe elhelyező emberek?

Az utastérben a használhatóságot javították azáltal, hogy új tárolóhelyeket alakítottak ki, például van két pohártartó a középkonzolon, az elektromos a rögzítőfék miatt nagyobb lett a két első ülés közötti könyöklő. Az USB-csatlakozók immár 2 amperos áramerősséggel képesek kütyük töltésére, a Sync 3 fejegység megrendelése esetén a Sync Connect alkalmazást is adják, amellyel távolról lehet nyitni/zárni az ajtókat, beindítani az erőforrást, ellenőrizni az üzemanyagszintet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az Egyesült Államokban nem változott a motorkínálat, 2,5 literes négyhengeres szívómotor az alap, amelyet 1,5 vagy 2,0 literes benzines turbómotorra cserélnek. A Ford Kuga frissítésének bejelentése a Genfi Autószalonon várható.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!