Kemény és fáradtságos munkával az Opel formatervezői elérték, hogy az új Cascada nevű kabrió úgy néz ki, mint egy Astra, miközben nincs azzal közös karosszériaeleme. A 4,7 méteres hossz is jócskán felülmúlja az alsó-középkategória kereteit.

Nem csak a lökhárító formája alakították át, de mélyebbre került a hűtőrács, az oldalfal lendületes ívet kapott, a csúcsos végződésű, teljes szélességében nyíló csomagtérfedél nagyon szép részlet. Az egészet vászontetővel koronázták meg, hiszen sokkal kevesebb problémát okoz ez a borítás, mint a többrészes, nehéz és bonyolult nyitható fémtető. Arról nem is beszélve, hogy jól áll az autónak.

Az utastérben a műszeregység kapott egy takaros kis fedelet, ami egészen a középkonzol fölé nyúlik, meg – legalábbis a sajtófotókon szereplő autó esetén – teljes bőr borítást, dupla díszvarrással. Az Opel Cascada nevű középkategóriás kabrió már rögtön az új SIDI Ecotec névre hallgató benzinmotorokkal kezd, az 1,6 literes 170 és 200 lóerős teljesítménnyel kerül a motortérbe. A jövő év elején indul a forgalmazás.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!