Kiszervezik a Citroën márka alól a DS-modelleket, Kínában eleve külön márkaként vezették be a DS-t, Nyugat-Európában hamarosan teljesen külön kereskedőhálózatban forgalmazzák majd a DS3, DS4 és DS5 modelleket, mifelénk első körben csak a szalonokban kerítenek el egy-egy sarkot a prémiumterméknek. Az önállósodás első jeleként a Párizsi Autószalonon a Divine DS tanulmánnyal jelentkeznek.

Egy hétköznapi kompakt autót mintáz a Divine DS, már ha ez a jelző egyáltalán használható, a hossz 4,21 méter, a magasság 1,35 méter, és itt most nem a szélvédőt húzták hátra, hanem az üvegtető ér egészen a kocsi végéig. Ráadásul nem egyszerű az üveg, matt, áttetsző és átlátszó gyémánt-mintát használtak, ami több más helyen is megjelenik. A hűtőrács az ötvenes évek USA-cirkálóit idézi, igaz, itt nem egyenletes a minta. A LED-es fényszórók a legújabb divatnak megfelelően akár több száz méteres területet is képesek bevilágítani, animált az irányjelző fény.

Igazán az utastéren belül hoz újat a Divine DS tanulmány, olyan elképesztő formákat alkottak a tervezők, hogy az ember hirtelen nem is tudja, hova kapja a fejét. Elképesztően vad a középkonzol, ami új szintre emeli az összetéveszthető apró gombok fogalmát, és mindezt tetézi a faágakat megidéző minta a tetőn. Információközléshez hologrammokat és fel-a-fejjel kijelzőt használnak, a tetőkárpitra került a 10,4 colos képátlójú érintőképernyő.

A műszerfalon több helyen is kézzel megmunkált gránitot használtak, a belső hangulatot meghatározó nagy betétek 15 perces munkával cserélhetőek, a tanulmányhoz három félét készítettek: Mâle, Parisian Chic és Fatale Punk. Az elsőt szánják a férfiaknak, karbonnal, bőrrel és alapvetően sötét színekkel, a második vajbőr belsőt és kristályokat kap, a harmadikban újra sötét árnyalatokat, szivaccsal felpumpált bőrkárpitot és az ajtókra helyezett, Swarovski kristályokat tartalmazó szövetet használtak.

A motortérbe az 1,6 literes benzines turbómotor legerősebb változatát szerelik 270 lóerős teljesítménnyel, a kerékjáratokat 20 colos felnik töltik meg. Noha a Párizsi Autószalonon is kint lesz a Divine DS tanulmány, már szeptember 7-én leleplezik azt a nagyközönségnek a Chantilly Concours dElegance rendezvényen.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!