A Volvo hangsúlyozza, hogy nem a légzsákkal van baj és nincs köze a Takata-féle botrányhoz az új XC90-esnél hamarosan visszahívást eredményező problémának, arról van szó, hogy a hétszemélyes utastérrel rendelkező példányoknál egy rosszul kialakított belső burkolat miatt a függönylégzsák nem megfelelő módon nyílik ki, ezért egy baleset esetén a leghátul utazók feje nagyobb sérülésveszélynek van kitéve.

A mérnökök már dolgoznak a megoldáson, de egyelőre nem tudni, mikorra lesz kész az új burkolat és abból mikorra készül el elég ahhoz, hogy ki tudják azt cserélni a már eladott autókon. Addig is az Egyesült Államokban felfüggesztették a hétszemélyes autók átadását a megrendelőknek, a már futó példányok használatát nem korlátozzák. Az összes, hétszemélyes, új generációs Volvo XC90 érintett  az ügyben, amelynek a lehető leggyorsabb megoldását ígéri a gyár – egyelőre még azt se tudják, hány példányt érinthet a probléma.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!