Az YRA kódnéven fejlesztett kisautóról már azelőtt láttunk álcázatlan képeket, hogy az ik-2 elnevezésű tanulmányt bemutatta volna a Suzuki, szóval ha még nem is láthatjuk az utakon a típust, azért nem ismeretlen már a megjelenése.

A Frankfurti Autószalonon várható a világpremier, és 2016 első negyedévében már az első példányok is megérkeznek majd Európába. A Maruti fogja gyártani az új típust az egész világ számára, a tervekben az szerepel, hogy évente 130-150 ezer példányt készítenek, ebből úgy 50 ezer darabot exportálnak majd Európába, a többit a hazai piacon, Indiában és a világ többi részén értékesítik majd. Világszerte eltérő erőforrásokkal kínálják majd az autót, 1,0 literes háromhengeres és 1,2 literes négyhengeres turbós várhatóan csak Európában lesz kapható, másfelé 1,2 és 1,4 literes szívó négyhengeresekkel illetve 1,3 literes turbódízellel adják majd.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!