Vadász- és sportfegyverek gyártására specializálódott a Holland&Holland elnevezésű brit vállalkozás, amely már egy ideje fényűző Range Rover átépítéseket is kínál, amelynél a belső térben különleges fémalkatrészeket és egyedi bőrkárpitot használnak. Most azonban nem utólag építik át a luxusterepjárót, hanem a Jaguar/Land Rover nemrég életre hívott Special Vehicle Operations részlege készíti azokat.

A Range Rover csúcsmodelljét, az Autobiography Black felszereltséget veszik alapul, és azt ajánlják a kedves megrendelőnek, hogy a hosszú tengelytávolságú karosszériát válassza. Ebben az esetben a 18,6 centivel nagyobb hátsó lábtérnek köszönhetően remekül ki tudja majd használni az új hátsó fotelek nyújtotta lehetőségeket – a támla 17 fokos szögben hátradönthető, az ülés elején pedig lábtartó bújik elő.

A hátsó középkonzol immár elektromos mozgatású diófa-asztalokkal rendelkezik, néhány extra tárolóhelyet is kialakítottak és hangulatvilágítás is van. Elöl is diófa betéteket – a diófa természetesen fenntartható gazdálkodásból jön egy francia erdőből – találunk, a kedves megrendelő kívánságának megfelelő színű bőrkárpitba a Holland&Holland cég logóját nyomják. A csomagtartóban elhelyezett puskatartó egyébként könnyen eltávolítható, ha netán hétköznapibb tárgyakat szállítana a kedves megrendelő.

Legalább 180 000 font (71,4 millió Ft) az ára a Range Rover Holland&Holland modellnek, pontos összeget azért nem lehet mondani, mert két karosszéria (normál és nyújtott), illetve az autóhoz kínált összes erőforrás választható. Összesen 120 darabot készítenek ebből a fényűző terepjáróból, évi 40-et szerelnek majd össze a Special Vehicle Operations műhelyében.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!