Nagyon gyorsan piacra akarják dobni az XRay szabadidő-autónál egy számmal nagyobb méretű XCode nevű típust, ezért a Moszkvai Autószalonon egy sorozatgyártásra alkalmas tanulmányt állítanak ki. Az első kiszivárgott fénykép alapján a Duster-padlólemezre épülő Renault Kaptur-re építik fel az újdonságot, a tetővonal változatlan, az orron ott az immár márkajellegzetességnek számító X-arc, az oldalfalon pedig a vaskos domborítások a kerékjáratoknál.

De nem csak ez lesz a Lada márka újdonsága, az első generációs Logan MCV kombira épülő Lada Largus formáját végre a márkaarculathoz igazítják. Erről hivatalos fénykép is van, igaz, kissé életlen, mert az egyik Lada Vesta sajtófotó hátterében bújik meg az új orral rendelkező típus. Ennél a belpiacos autónál annyi változás lesz még, hogy az 1,6 literes 16 szelepes Renault-motor (102 LE) mellett a Lada saját 1,6 literes, 8 szelepes (87 LE) motorjával is választható lesz.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!