Hirdetés – Az autószerelői szakma a 21. században egyre inkább specializálódott. Az 1960-as évekig elég volt az autószerelő szerszámok közül egy jó csavarkulcskészlet, egy erős fogó és néhány méretű csavarhúzó, amelyek széles választékát a gebotools.hu oldalon megtalálhatja. 

A modern autók sokkal fejlettebbek, több száz számítógépes chip található bennük. Ezeknek a kifinomult elektronikus eszközöknek a problémáinak diagnosztizálásához speciális berendezésekre van szükség, és a mai szakembereknek már speciális autószerelő szerszámok állnak a rendelkezésükre, meg kell tanulniuk, hogyan kell használni a modern elektronikus diagnosztikai berendezéseket, valamint a szakma összes hagyományos eszközét. A kéziszerszámok még mindig elengedhetetlen részét képezik az autószerelők szerszámkészletének.

Minden kereskedelmi garázsban vannak pneumatikus csavarkulcsok, amelyek megkönnyítik az életet, de a szűk helyeken még mindig szükség van kézi csavarkulcsokra vagy fogókra. A szerelők által használt egyéb különleges autószerelő szerszámok közé tartoznak a gumiabroncsnyomás-mérők, az olajszűrőkulcsok és -vágó eszközök, illetve a kormánykerék zárólemez szerszámok.

Kompresszorok sokszínű felhasználása

A kompresszorok az építkezéseken található legszükségesebb készülékek közé tartoznak, mivel elektromos szerszámok áramforrásaként használhatók. Sokféle típusa létezik, amelyek bőséges választékát a gebotools.hu kínálja.

Az egyik ilyen, a forgócsavaros kompresszor a legkönnyebben karbantartható típusok közé tartozok, mivel belső hűtőrendszerrel van felszerelve, és nem igényel sok karbantartást. Ezek jellemzően nagy, ipari méretű gépek, amelyek olajjal kenhetők vagy olajmentesen is üzemeltethetők.

A forgócsavaros kompresszorok két belső, ellentétes irányban forgó rotoron keresztül termelnek energiát. A levegő a két forgórész közé szorul, és nyomást épít fel a házban. A belső hűtőrendszer miatt ezeket a folyamatos használatra tervezték, és a teljesítményük 5 lóerőtől 350 lóerőig terjed. A kompresszorokat természetesen nem csak az építési munkálatok során használják, hanem például az autószerelés területén is.