Tavaly tanulmányként már megismerhettük a BMW 8-as kupé új generációját, amelyet nemrég láthattunk már álca nélkül is. A hivatalos kommunikáció még álcázva mutatja az új kupé formáját, illetve egy sejtelmes képet közöltek a hátulnézetről is. Az apropó, hogy nagy sebességű teszteket végeznek az előszériás példányokkal az olaszországi Aprilia versenypályán, ahol különösen intenzív körülmények között vizsgálják a felfüggesztés és a hajtáslánc elemeit.

„A legkeményebb körülmények közepette elvégzett tesztek eredményei is kiválóan mutatják, hogy a lehető legjobb úton haladunk az új BMW 8-as Coupé lenyűgöző tulajdonságainak sorozatgyártása felé. A nagyteljesítményű modell kvalitásai minden várakozásunkat felülmúlják, így bizton állíthatom, hogy ügyfeleink és rajongóink egy vérbeli sportautó érkezésére számíthatnak” – mondta Klaus Fröhlich, a BMW AG igazgatótanácsának technológiai kutatásért és járműfejlesztésért felelős tagja, aki személyesen felügyeli Olaszországban az új BMW 8-as Coupé versenypályás tesztjeit.

Az utcai autóval párhuzamosan fejlesztik a BMW M8-ast és annak versenyváltozatát, az M8 GTE-t, utóbbi január 27-én debütál az IMSA WeatherTech SportsCar Championship szezonnyitó, 24 órás Daytonai futamán a BMW RLL csapat színeiben.