„Versenyeztünk és próbáltuk annyira jól csinálni a dolgunkat, amennyire csak lehet. Profi versenyzők vagyunk, csapatként dolgozunk, és minden nap a legjobb formánkra törekszünk. Nem csak a versenyen, de a gyárban is, miközben készülünk a versenyre. Ismétlem, nagyszerű munkát végeztünk az elmúlt néhány versenyen, végül jól sikerült a vasárnap és kitűnő eredményt értünk el.” – nyilatkozta semmitmondóan Alonso a verseny végén.

A harmadik helyről rajtoló Felipe Massa nagyon jó átlátta a kínálkozó lehetőséget a rajtnál, ugyanis a rajtelső Sebastian Vettel és Alonso egymással volt elfoglalva. Az idei legjobb teljesítményét nyújtó braziltól innentől kezdve nem lehetett volna elvenni a győzelmet, de a Ferrari végül mégis megtette. Rádión tájékoztatták Massát, hogy az utána haladó Alonso gyorsabb, tehát át kéne adnia a helyét neki. A 49. körben meg is történt a helycsere. Ez egy olyan incidens, amelyet nem hagy szó nélkül a média, különösen nem a kíméletlen olasz média. Alonso győzelme valószínűleg mégis ért annyit, hogy ezt a kockázatot a Scuderia bevállalja. Emellett a csapatot a verseny után 100 ezer dollárra büntették a csapatutasítás miatt és további kivizsgálások lesznek az ügyben.

A Red Bullnak ezúttal nem sikerült kitűnő időmérős teljesítményét aranyérmes helyezésre váltani. A Brit Nagydíjon megszerzett győzelme után Mark Webber csak a hatodik lett messze csapattársa, Sebastian Vettel mögött. Webbert először Lewis Hamilton, majd Jenson Button előzte meg. Így a két mclarenes pilóta még mindig vezeti az egyéni világbajnokságot, de már elérhető közelségben vannak az utánuk jövők számára.

A Renault-s színekben versenyző Robert Kubica lett a hetedik. Ő az, aki minden bizonnyal rengeteg lengyel szurkolót vonz majd a jövő hétvégi 25. Magyar Nagydíj helyszínére, a Hungaroringre. A lengyel tehetséget a Mercedes duója, Nico Rosberg és Michael Schumacher követi a nyolcadik és kilencedik helyen. Az első tizet a Renault orosz pilótája, Vitalij Petrov zárja.

 

Egy baleset történt a verseny során még a rajt után, amelynek a Toro Rosso és a Force India pilótái estek áldozatul. A nyitó körben a két csapat pilótái egymásnak mentek. Sebastien Buemi ekkor elvesztette az első szárnyát és kénytelen volt kiállni a versenyből. Jaime Alguersuarinak sikerült visszatérnie a versenybe, de át kellett rágnia magát a sereghajtókon és végül a 15. lett. A Force Indiásoknak mintha nem lett volna elég ez a baleset, még össze is keverték az abroncsokat, így pilótáikat ismét be kellett hívni, hogy kicserélhessék azokat. Nem csoda, hogy ilyen előzmények után Vitantonio Liuzzi és Adrian Sutil végül csak a 16. és a17. helyen ért célba.


A Forma-1-es világbajnokság ismét nem pihenhet, hiszen egy hét múlva a cirkusz Magyarországra, a Hungaroringre költözik (2010. augusztus 1.). Tavaly Lewis Hamilton vihette haza a győztesnek járó herendi trófeát. Mostani formáját látva a Ferrarinak nagy az esélye, hogy Magyarországon is kaszáljon. Kérdés, hogy Felipe Massa ki tud-e lábalni mostani csalódásából, és hogy hogyan teljesít tavalyi nagy balesete helyszínén.

Forma-1-es Német Nagydíj végeredménye

1. Fernando Alonso  Ferrari    1:27:38.864
2. Felipe Massa  Ferrari    + 4.196
3. Sebastian Vettel  Red Bull   + 5.121
4. Lewis Hamilton  McLaren   + 26.896
5. Jenson Button  McLaren   + 29.482
6. Mark Webber  Red Bull    + 43.606
7. Robert Kubica  Renault   + 1 kör
8. Nico Rosberg  Mercedes   + 1 kör
9. Michael Schumacher Mercedes   + 1 kör
10. Vitalij Petrov  Renault   + 1 kör
11. Kamui Kobajasi  BMW-Sauber  + 1 kör
12. Rubens Barrichello Williams   + 1 kör
13. Nico Hülkenberg Williams   + 1 kör
14. Pedro de la Rosa BMW-Sauber  + 1 kör
15. Jaime Alguersuari Toro Rosso   + 1 kör
16. Vitantonio Liuzzi  Force India   + 2 kör
17. Adrian Sutil  Force India   + 2 kör
18. Timo Glock  Virgin    + 3 kör
19. Bruno Senna  HRT    + 4 kör
20. Heikki Kovalainen Lotus    Nem ért célba
21. Lucas di Grassi  Virgin    Nem ért célba
22. Szakon Jamamoto HRT    Nem ért célba
23. Jarno Trulli  Lotus    Nem ért célba
24. Sebastien Buemi Toro Rosso   Nem ért célba

A világbajnokság állása a Német Nagydíj után:
Pilóták:

1. Lewis Hamilton   157 pont
2. Jenson Button   143 pont
3. Mark Webber   136 pont
4. Sebastian Vettel   136 pont
5. Fernando Alonso   123 pont
6. Nico Rosberg     94 pont
7. Robert Kubica     89 pont
8. Felipe Massa     85 pont
9. Michael Schumacher    38 pont
10. Adrian Sutil     35 pont

Konstruktőrök:

1. McLaren    300 pont
2. Red Bull    272 pont
3. Ferrari    208 pont
4. Mercedes    132 pont
5. Renault      96 pont
6. Force India     47 pont
7. Williams      31 pont
8. Sauber      15 pont
9. Toro Rosso     10 pont

Szöveg és kép: Amber PR