A Volkswagen augusztus elején, a három hetes nyári szünetet követően kezdi meg a Golf VII-es sorozatgyártását Wolfsburgban és Zwickauban. A gyárakat ugyanis nem csak a hagyományos karbantartásban részesítik ez idő alatt, hanem felkészítik azokat az új MQB platform előállítására.

A nagy sietség ellenére a nagyközönségnek csak a Párizsi Autószalonon mutatják be az új kompakt autót, amelynek a forgalmazása a tervek szerint novemberben indul majd meg Európa-szerte.

Ezzel szemben a Ford Mondeóra a tervezettnél tovább kell várnunk. Egy meg nem nevezett belső probléma miatt az eredetileg április 6-ra kitűzött gyártás-beindítást elhalasztották, a hírek szerint három hónap is lehet a csúszás, ami azt jelenti, hogy június előtt nem nagyon érkezik meg a kereskedésekbe az új középkategóriás típus. Ez már csak azért is érzékenyen érinti a Fordot, mert a genki üzem jelenleg 16 százalékkal a teljes kihasználtság alatt működik, mert nem akarnak raktárra termelni a kifutó autónak számító jelenlegi Mondeóból.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!