A Mazda közismerten Japán azon vállalatai közé tartozik, melyek hozzájárulnak a munkaidő és a szabadidő közötti egészséges egyensúly megteremtéséhez és nagy számban alkalmaznak női munkaerőt. 1999-ben a cég eltörölte az asszisztensi és vezetői munkaköröket, 2000-ben pedig  egy olyan, különlegesen rugalmas munkaidő-beosztást vezetett be, mely lehetővé teszi, hogy alkalmazottai a kötött munkaidőtől függetlenül, önmaguk tervezzék meg és teljesítsék munkabeosztásukat, feladataikat. 2002-ben a Mazda az iparágban elsőként hozta létre a „Waku-Waku Kids En” elnevezésű céges óvodát az alkalmazottak gyermekei számára. Ezt követte 2003-ban a törvényileg előírtnál jóval hosszabb gyermeknevelési szabadság bevezetése.

2003-ban fenti intézkdései, illetve a munkaidő-szabadidő rendszer elismeréseként a Mazda  megkapta az Munkaügyi és Jóléti Minisztérium „Kiválósági-díját” és elnyerte a „Családbarát vállalat” címet, 2007-ben a gyermeknevelést támogató kezdeményezéseiért a japán kormány „Kurumin” díját érdemelte ki.

A Mazda hisz abban, hogy gyermeket nevelő, vagy más családtagjukat ellátó dolgozói – legyenek férfiak vagy nők – értékelik, ha szakmai pályafutásukat kényszerű kompromisszumoktól mentesen folytathatják. A cég meggyőződése, hogy amennyiben dolgozóinak megvan a lehetősége a személyes fejlődésre, akkor az a vállalat érdekeit is szolgálja. A 10 új intézkedés bevezetésével a Mazda szeretne olyan pozitív hangulatú munkakörnyezetet kialakítani, melyben minden alkalmazottnak megvan a lehetősége a személyes fejlődésre és a teljes életre.