Egészen mostanáig mindenki azt hitte, hogy a Genfi Autószalonon lesz az új Suzuki Swift világpremierje, de most, hogy a forgalmazás kezdetére nyomtatott prospektust lefényképezték Japánban, már egy sokkal közelebbi dátumot emlegetnek: december 27-én ismerhetjük majd meg hivatalosan az új kisautó japán belpiacos változatát.
swift2
A hírek szerint a legnagyobb újdonság a hibrid lesz, ráadásul nem azt a kisegítő villanymotoros SVHS hajtást kapja a, amit mifelénk a Baleno-ban lehet megvásárolni, hanem egy olyat, amelynél a villanymotor önálló hajtásra is képes. Erről majd a jövő héten rendelkezünk majd pontosabb részletekkel. Szintén nagy újdonság, hogy az 1,0 literes benzines turbómotor is bekerül a motortérbe 102 lóerős teljesítménnyel és 6 fokozatú automatikus váltóval párosítva, az alapmodellt a 92 lóerős 1,2-es hajtja, 5 fokozatú kézi kapcsolású váltó közbeiktatásával.
swift3
Az eddig az internetre került lapokon olvasható alapár 1 343 520 jen, ami kicsivel meghaladja az aktuális modell alapváltozatának 1 316 520 jenes vételárát. Nálunk is drágulásra lehet számítani, leginkább azért, mert ezt már nem nálunk készítik (Esztergomban novemberben készült el az utolsó Swift), így magasabb logisztikai költséggel és árfolyamhatással is kell számolni.

swift4

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!