A Honda is mikroautókkal kezdte az ipart, a hatvanas-hetvenes években az egyik meghatározó típusa az N360-as volt, amely N600-asként (a szám a motor lökettérfogatára utal) Európába is eljutott. Ezt az autót idézi az N-One elnevezésű újdonság formája, amelyet korábban már két tanulmányként is (EV-N és N Concept 4) megmutattak.

Épp csak az orr lett retrós megjelenésű az ott elhelyezett fekete betétnek köszönhetően, egyébként a mai mikroautóknak megfelelően 3,6 méter hosszú és 1,4 méter széles, meglehetősen dobozforma a karosszéria fennmaradó része.

Az alapokat a szintén nemrég bemutatott, a Honda többi autójához képest jelentős gyártástechnológiai újdonságokkal készülő N-Box mini adja, onnan vették át változtatások nélkül a technikát (0,66 literes motor, CVT váltó, első- vagy összkerékhajtás). Nem várható, hogy rögtön diszkó változat is készül az N-One-ból, de ahhoz rengeteg extrát és egyéb kiegészítőt lehet majd rendelni, az extra króm csomagtól a fekete tetőn át akár a halvány-rózsaszín fényezésig.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!