2018 óta a Volkswagen márka csúcsmodellje a Touareg szabadidő-autó, amelynek a felfrissített változatát hivatalosan csak a nyáron leplezik le – nemhivatalosan pedig felkerültek a végleges megjelenést mutató ábrák az internetre –, addig pedig a sikeresen lezárult sarkvidéki tesztekről osztanak meg néhány fényképet és videót.

A kocsi orrán az IQ.Light HD mátrix fényszórók világítanak összesen 38 400 mikroLED segítségével, a két lámpát világító LED-csík köti össze, olyan okosfunkciókat nyújt, mint a sáv szélének kijelzése, ami állítólag még építkezéseknél lévő sávelhúzásoknál is a megfelelő haladási irányt mutatja. A 2023 januári jogszabály-változások lehetővé teszik, úgyhogy az USA és Kína után már az európai modell is világító hátsó márkajelzést kap.

Továbbfejlesztik az elektronikusan vezérelt lengéscsillapítást, például a menetstabilizáló már figyeli, hogy van-e rakomány a tetőn, ha nincs, akkor engedékenyebb beavatkozás tekintetében; áthangolták az alapból adott acél- és a feláras légrugós felfüggesztést is. Fejlettebb hangvezérlés (magyarul nem érhető el ez a funkció) és új funkciók javítják a fedélzeti rendszer kezelését a felfrissített Volkswagen Touareg esetén.