Hagyományosan Ausztráliában indul a Formula-1-es szezon, már megérkeztek a pilóták a kontinensnyi országba, de muszáj megjegyezni, hogy nem azért most közölte az ottani rendőrség az első képeket és elrettentőnek szánt információkat legújabb járőrautójáról, hogy azzal az F1-es pilótákat megijesszék. Ahhoz túlságosan is nagy a földrajzi távolság, plusz Lewis Hamiltont is egyszerű rendőrök kapcsolták le, amikor gumit füstölt.

A száguldó cirkusz Melbourne-ben tartja az előadást most hétvégén, a Mercedes-AMG GLE 63 AMG S Coupé rendőrautó pedig Victoria államban áll szolgálatba, hogy az ottani Highway Patrol flottáját erősítse. Kissé túlzásnak tűnhet a rendőrség választása, mi szükség lehet egy 585 LE/760 Nm csúcsteljesítményű, a 100 km/h-s sebességet 4,2 másodperc alatt elérő szabadidő-autó kupéra, hiszen azzal csak aszfalton fognak járőrözni, de hát amíg az ausztrál adófizetők állják a benzinszámlát, addig ilyen apróságokon nem fog megakadni a dolog.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!