Közúti autóból már elkészítette a 45 éves fennállását ünneplő járművét az AMG, most a versenypályára szánt SLS AMG GT3-as születésnapi változatát is bemutatták.

Mivel itt az FIA szigorú szabályai szabják meg a tudást, a Mercedes SLS AMG GT3 „45th Anniversary” esetén a módosítások a megjelenésre korlátozódnak. Ennek megfelelően nem is annyira éles bevetésre szánják, hanem a motorsport iránt érdeklődő gyűjtőkre számítanak. Olyanra, aki mellényzsebből kipengeti a 446 250 eurós vételárat, és aztán nem rondítja el mindenféle szponzor-matricával a mattszürke karosszériát.

Mostanáig már 49 SLS AMG GT3-ast gyártottak, a soron következő öt darab lesz a jubileumi autó, amelynél az összeszerelő mérnök mellett az 1995-ös FIA GT-bajnok, a címet Mercedes AMG versenyautóval elhódító Bernd Schneider is szignálja az erőforrást. A sirályszárnyas ajtók, a csomagtérfedél és a különféle légterelő elemek karbonból készülnek, ezeknek a mintája átsejlik a mattszürke fényezésen. Az utastérben a legnagyobb változás, hogy a bukókeretet hasított bőrrel vonják be.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!