A Newport Convertible Engineering nevű cég néha jobban, néha rosszabbul sikerült számítógépes grafikákon ígér nekünk kabriókat, amelyekből aztán pár darabot készítenek csak. Most azonban nagyon úgy tűnik, a Tesla Model S átalakítás nem marad elméleti lehetőség, vagy szuperritka átalakítás: egy kínai megrendelő rögtön 100 darabot kért. Ez akkora megrendelés, hogy az NCE rögtön három telephelyen – Kaliforniában, Dubaiban és Barcelonában – fogja átalakítani a kocsikat.

És ezen az üzleten ennyira felbátorodott a Newport Convertible Engineering, hogy rögtön együttműködési megállapodást szeretne kötni a Tesla Motors-szal, hogy közös erővel 5000 darab nyitott elektromos autót készítsenek. Ha ez utóbbi megvalósul, tehát a gyárral közösen, már a szerelősoron elvégzik az átalakítást, várhatóan jelentősen csökken majd a nagy műtét ára. Jelenleg kétféle kabrió közül lehet választani, a vászontetős átépítést 29 000 dollárért végzik, nyitható keménytetős Tesla Model S-ért 49 000 dollárt kérnek – és még ugye meg kell vásárolni az átalakítandó autót is.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!